HTML

HELYREÁLLÍTÁS

.

Friss topikok

  • A biztos utas: @huKKK: Ez nagyon izzadtságszagú, haver. Szerintem ne erőltesd tovább. A magadfajta élőben szokta ... (2016.04.24. 00:58) Parittyások
  • A biztos utas: @BluegrassKedvelő: Én viszont merem, mert azok! Aljas és barbár emberek, akik a gyereküket fölösle... (2016.01.06. 13:25) Működésképtelen autócsodák
  • huKKK: Kellemes Ünnepeket! (2014.04.19. 19:23) Húsvét. Kiről-miről szól?

Linkblog

Parittyások

2011.04.21. 15:33 huKKK

"Ha jobb emberré szándékozunk válni, meg kell tanulnunk kezelni a kritikusainkat - azokat az embereket, akik folyton a szájukra vesznek és elítélnek minket, vagy esetleg még hamis vádakat is megfogalmaznak velünk kapcsolatban. Az Ószövetség idején ezeket az embereket "parittyásoknak" hívták. Amikor az ellenség megtámadta a várost, ennek a különítménynek a legelső dolga az volt, hogy lebontsa a várost körülvevő védelmi kőfalat, ezt követően pedig a kődarabokat belehajigálta a város vízforrásaiba. A támadók ugyanis jól tudták, hogy ha sikerül eldugaszolniuk a forrásokat a kövekkel és elvágni a víz forrását, akkor a városfalon belül lévők kénytelenek lesznek megadni magukat.

Érthető hát a párhuzam? Van bennünk egy olyan forrás, ami jó dolgokkal van tele - örömmel, békességgel és győzelemmel. Azonban időnként sajnos megengedjük, hogy a parittyások eldugaszolják a forrásunkat. Talán valaki becsmérlően szól rólunk, és ahelyett, hogy elengednénk a fülünk mellett a megjegyzéseit, elkezdünk gondolkodni rajtuk, aminek következtében egyre idegesebbek leszünk. Nem kell hozzá sok idő, és már a következő indulatok fortyognak bennünk: Majd jól ellátom a baját! Ezért megfizet! Hazugságokat állít rólam: én is kiteregetem a szennyeseit!
Ennél azonban sokkal fontosabb az, hogy tisztán tartsuk a forrásunkat! Ha valaki kritikával illet és így próbál rossz színben feltüntetni bennünket, észre kell vennünk, hogy ez által egy kődarab igyekszik elállni az utunkat. Ha állandóan a kritikákon gondolkodunk, vagy felidegesítjük magunkat rajtuk és bosszúvágytól lihegünk, akkor az illető, aki behajította  a követ a forrásunkba, elérte kívánt célját. Mivel egy újabb kő került a vizünkbe, ezért már kevesebb bennünk az öröm, a békesség és a győzelem: vizünk folyásának valami útját állja.
Be kell ismernünk, hogy mindannyiunk életében vannak parittyások, azaz olyan emberek, akik szavaikkal és cselekedeteikkel megpróbálnak a mélybe taszítani bennünket. Lehet, hogy a szemünkbe azt hazudják, hogy a barátaink, de a hátunk mögött az első adandó alkalommal apró darabokra cincálnak.
Az alaptalan kritikák legyőzésének nem az a módja, hogy teret adunk a bosszúnak, de még az sem, hogy csupán rejtegetjük magunkban a bosszúvágyat. Ne süllyedjünk le a kritizálók szintjére, és ne kezdjük viszont rágalmazni őket! De legfőképpen ne kezdjünk védekezni, és ne próbáljuk bebizonyítani, hogy nekünk van igazunk, a rágalmazó pedig hazudik!
A parittyást csakis úgy lehetséges legyőzni, hogy lerázzuk magunkról a gyalázkodásait, és megyünk tovább. Tartsuk a tekintetünket a jutalmon; összpontosítsunk rendületlenül céljainkra, és cselekedjünk Istennek az életünkre vonatkozó akaratát!"
...
"Talán vannak kedves olvasóim között olyanok, akik eddig sohasem rázták le magukról az igazságtalan kritikákat, és engedték, hogy a parittyások meglopják őket. Folyton a parittyások által megfogalmazott kritikákon tépelődnek, és azon rágódnak, hogy bizonyos személyek rosszallóan beszélnek róluk, vagy megvetik őket. Erőtlennek és tehetetlennek érzik magukat, mivel a forrásuk vizét már majdnem teljesen eltorlaszolják a kövek.
Itt az ideje a kövek kihányásának! Arra kell törekedni, hogy a belső forrásunk vize friss és tiszta maradjon!
Pál apostol egyszer, miután hajótörést szenvedett, egy kis szigetre vetődött. Miközben tüzelni való gallyakat gyűjtött, megmarta egy mérges kígyó. Az emberek azt hitték, hogy azon nyomban holtan rogy össze. Valami ilyen érzés az is, amikor kritizálják az embert, amikor valaki a háta mögött rágalmazza, és megpróbálja negatív színben feltüntetni; szinte fizikálisan is érezni, ahogyan a szavaival belénk nyomja a fullánkját.
Nagyon tetszik viszont Pál reakciója! Az egyik fordítás így adja vissza: "Egyszerűen lerázta magáról a kígyót." Mintha ezzel azt mondta volna: "Aprócska semmiség az egész! Nem engedem, hogy háborgasson ez a kígyó! Lehet, hogy mérges és félelmetes a kinézete, de tudom, hogy Isten most is ura a helyzetnek. Tudom, hogy Isten gondot tud viselni rólam." Az apostol csodálatos módon még csak meg sem érezte a kígyó marását, pedig az életveszélyes és mérges volt! Ő azonban ismerte annak a titkát, hogy miként kell leráznia magáról.
Nagyon sokan megengedik, hogy negatív szavak, vagy mások véleményei teljesen tönkretegyék az életüket. Minden igyekezetükkel azon vannak, hogy mindenkinek a kedvében járjanak, és őszintén úgy gondolják, hogy boldogok lehetnek azáltal, ha mások életében is megpróbálják fenntartani a boldogságot. Nem akarják, hogy bárki is rosszalló megjegyzést tegyen rájuk.
Ez azonban teljességgel lehetetlen! El kell fogadnunk azt a tényt, hogy nem minden ember fog szeretni és elfogadni minket, mi pedig képtelenek vagyunk mindenkit boldoggá tenni.
Mindig is lesznek olyanok, akik hibát találnak bennünk, bármit is teszünk. Állhatsz te ezerszer is támogatólag az oldalukon, ők mégis azt az egy alkalmat fogják állandóan a szemedre hányni, amikor nem tudtál ott lenni mellettük! Az élet pedig túlságosan rövid ahhoz, hogy mindig az ilyen emberek boldogságán munkálkodjunk. Természetesen kedvesnek és megértőnek kell lennünk embertársainkkal, de nem szabad túl sok időt töltenünk azzal, hogy olyan valakinek próbálunk a kedvében járni, aki irányában ez lehetetlen. Az ilyen ember csak akkor lesz boldog, ha belül megváltozik."
...
"Rendkívül felszabadító érzés, amikor az ember elfogadja azt a tényt, hogy nem mindenki fogja kedvelni. A Példabeszédek könyve a fecsegő, gáncsoskodó nyelvet a mérges kígyóhoz hasonlítja. Bárki képes a szavaival megmérgezni az életünket - persze, ha hagyjuk. Minél hosszabb ideig tépelődünk rajtuk, annál mélyebbre hatol belénk."
...
"Irreális úgy gondolkodni, hogy "jó ember vagyok, kedves és megértő, ezért senki sem fog rosszallóan beszélni rólam". Sajnos olykor minél kedvesebb az ember, annál többen veszik a szájukra.
Úgy tűnik, a bennünk lakozó jó feléleszti a bennük lakozó rosszat A szívünk tisztasága felébreszti bennük a bűntudat érzését.
Adakozhatunk a szegényeknek; lenyírhatjuk a szomszéd füvét; befogadhatunk az otthonunkba egy átmeneti időre hajléktalanná vált embert. "A kritikusaink most biztosan boldogok!" - gondolhatjuk ilyenkor. De nem, mert pontosan ekkor lép akcióba az irigység szelleme: "Ki a csudának gondolja ez magát? Teréz anyának? Miért megy be reggelenként olyan korán a munkahelyére? Biztosan be akar vágódni a főnöknél! Miért olyan barátságos állandóan mindenkivel? Biztosan akar valamit!"
A legjobb, amit tehetünk az, hogy nem veszünk tudomást a parittyásokról. Nekik eszük ágában sincs megváltozni, ezért úgy érzik, hogy át kell gyalogolniuk az emberen, mert csak úgy tudnak könnyíteni a lelkiismeretükön. Amikor a fülünkbe jutnak a negatív megjegyzések vagy hamis vádak, emlékeztessük magunkat arra, hogy semmi különös nem történik, csak újból egy parittyás akadt az utunkba. Ilyenkor így kell gondolkodni:"Elhatároztam, hogy több követ nem engedek beledobni a forrásomba! Szabadságban fogom leélni az életemet!"
A parittyások megjegyzései nem többek puszta figyelemelterelő hadműveleteknél, amelyekkel megkísérlik elfordítani a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Még öt másodpercet sem szabad arra áldoznunk az érzelmi erőnkből, hogy megpróbáljuk kitalálni, vajon miért szidalmaznak egyesek, és hogy mi a céljuk ezzel.
Így is annyi energiára van szükségünk nap mint nap!
Rázzuk le magunkról ezt a figyelemelterelési kísérletet, hogy építő dolgokra tudjuk fordítani az erőnket! Máskülönben, ha a figyelemelterelési kísérletre összpontosítunk, nem leszünk képesek a maximumot nyújtani a munkahelyünkön, otthon pedig nem nagyon  akarunk majd együtt lenni a családunkkal, mivel érzelmileg kimerülünk.
Ez pedig amiatt van, mert a figyelmünket elterelték, mi pedig minden energiánkat egy említésre sem méltó semmiségre fecséreltük."



Forrás:
Joel Osteen: Jobb emberré lenni
 

29 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hukkk.blog.hu/api/trackback/id/tr282845104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - HIBERNÁLT LELKEK 2011.04.21. 20:22:05

Könyv kinyitva az asztalon, televízió beüzemelve, péntek délutáni nem is olyan csendes élet. A felhős eget apró fecnikre szaggatja a szél, a szobában a benti lámpafények csillogó szemete hulldogál. Fél hét van, a híradó ideje.A látómező perifériáján, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huKKK 2011.04.21. 14:31:56

A parittya nem tévesztendő össze a csúzlival.

mErzsébet 2011.05.16. 08:44:46

Nem rosszak ők , nem rosszabbak másnál ,Péter is háromszor tagadta meg az Urat , mégis maradt Krisztus mellett.Talán a gyalázkodók sem tudják mit cselekszenek , valami elvakítja -netán valaki őket ,talán a jó szó a forrásaink tisztítása segít kissé nékik is és magunknak is. Köszönöm a szép írást ,a jó szót.

huKKK 2011.05.16. 11:02:30

@mErzsébet:
Kicsit szigorú a kritikád, de megpróbálom hozzáerősíteni a lelkecskémet.:)

mErzsébet 2011.05.22. 18:07:33

@huKKK: Egyszóval kissé félreértettél , szándékom sem volt szigorúnak lenni ,sőt ,örömmel olvastalak ,nézd el nekem kérlek a dolgot , ha lehet. köszönöm.

huKKK 2011.05.24. 10:43:38

@mErzsébet:
én ?
Félre?
Téged?
Amire reagáltam, a következő mondatod volt:
"Köszönöm a szép írást ,a jó szót."
A
":)"
volt a hangsúlyos.
Nem örülnék ha félreértenéd azt amit én értettem félre.
Ne beszéljünk egyszerre!!!
:)))

A biztos utas 2015.12.28. 14:21:21

HuKKK egy olyan parittyásnak tűnik nekem, amelyiket bátran nevezhetjük trollnak. Csak azért ír, hogy észrevegyék, szerintem. Nagyon szeretnek a Bibliából idézni azok, akik sokszor a legtorzabban látják a világot. Pl normálisnak látják, ha ősi papírok miatt még a 21. században is kisgyerekeket jelölnek meg. Vajon hogy jut el valaki idáig? Ez borzaszt el a legjobban, hogy tudom, Európában, velünk élnek olyan emberek, akik szinte bármire képesek :(

BluegrassKedvelő 2015.12.29. 20:01:34

@A biztos utas:
Hogy mitől borzad, az ön döntése.

A trollnak van konkrét definíciója.
Ezt v.e. blogban nem ismerik sokan.
Ez nem az én problémám.
Bibliaidézőkkel kapcsolatban nekem is vegyesek a tapasztalataim.
A bloggerek mindegyike azért ír, hogy észrevegyék.
Ön is.
Ha valaki netán mégsem ezért ír, azt is észreveszik.
Menthetetlenül.
huKKK parittyás Ön szerint?
Köszönöm hogy közölte velem eltérő véleményét.
Demokrácia van, véleményszabadság.
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Önnek és szeretteinek.

A biztos utas 2015.12.30. 12:56:12

@BluegrassKedvelő: Egyértelmű tény számomra, hogy ez a huKKK nevű akárki egy troll. Az ilyesfajta véleményeket, vagy inkább alattomos félremagyarázásokat soha nem szokta senki vállalni élőben, amit ez az akárki csinál. Márpedig ostobaságokat, egyértelmű szakmai lózungokat irogatni, majd nem vállalni élőben, arccal, az bizony nagy trollság.
Amúgy én nem azért írok, hogy észrevegyenek, hanem azért, hogy az igazságot észrevegyék a laikusok, akiket a huKKK-féle gátlástalan, félművelt alakok nagyon könnyen félretájékoztatnak. Vannak dolgok, amikben megvan a tudásom, tapasztalatom, húsba vágó kérdések esetén azt hiszem, érthető, ha fontosnak tartjuk, hogy a szakmaiság, az igazság, az emberség győzzön. Márpedig szerintem fontos, főleg, ha gyerekekről van szó, meg olyan őrültekről, barbárokról, akik gyerekeken akarják kiélni magukat.

huKKK 2015.12.30. 19:56:55

@A biztos utas:

"Vannak dolgok, amikben megvan a tudásom, tapasztalatom, húsba vágó kérdések esetén azt hiszem, érthető, ha fontosnak tartjuk, hogy a szakmaiság, az igazság, az emberség győzzön. Márpedig szerintem fontos, főleg, ha gyerekekről van szó, meg olyan őrültekről, barbárokról, akik gyerekeken akarják kiélni magukat."

Egyetértünk, fontos a szakmaiság és fontos, hogy ne a gyerekeken éljék ki magukat a barbárok, őrültek.

"Amúgy én nem azért írok, hogy észrevegyenek, hanem azért, hogy az igazságot észrevegyék a laikusok, akiket a huKKK-féle gátlástalan, félművelt alakok nagyon könnyen félretájékoztatnak."

Szerintem Ön nem gátlástalan, nem is félművelt.
Nekem is célom, hogy kiderüljön az igazság.

"Az ilyesfajta véleményeket, vagy inkább alattomos félremagyarázásokat soha nem szokta senki vállalni élőben, amit ez az akárki csinál. Márpedig ostobaságokat, egyértelmű szakmai lózungokat irogatni, majd nem vállalni élőben, arccal, az bizony nagy trollság."

Túlzás egy kisebbségi álláspontot (mármint a körülmetélést elítélendőnek tartók álláspontját) úgy beállítani mintha a vele szembenálló többség nem merné vállani azt arccal, névvel, élőben.
Nonszensz.
Velem együtt nagyon sok eltérő világnézetű ember gond nélkül fel meri vállalni ezt a véleményt.
Valójában nem is ismertem személyes/internetkommunikációkban olyan véleményt ami a fiúcsecsemők körülmetélését rossznak, elítélendőnek tartaná, kivéve azt a 3-4 főt, akikkel a v.e. blogban eszmecserét folytattam.
Tudomásul veszem, hogy van pár olyan ember is mint Önök.
Nem állítom azt, hogy az Önök álláspontja azért helytelen, mert kisebbségi.
Fura, hogy egy többségi álláspontot úgy próbálnak beállítani, mintha szégyellni, vagy félnivalója lenne azoknak akik eddig is felvállalták.
Félrevezető lehet, hogy a többség nem kampányol olyan aktívan, mozgalmi jelleggel az álláspontja elfogadtatásáért.
A reklám természetéből adódik, hogy az ismeretlent, ill. kevésbé ismert dolgokat nyomatják ezerrel.
Nyugodjon meg, nem olyan félénkek a magyar emberek, hogy ne mernének kiállni egy többségi vélemény mellett.

Névvel, arccal több évtizede félelem nélkül vállalom azt, hogy az univerzum, amelyben élünk Körülmetélt-centrikus.
Krisztus központú.
Hogy emiatt az állításom miatt a másként gondolkodók trollnak tartanak-e, vagy más ejnyebejnyének, lelkük rajta.

huKKK 2015.12.30. 20:06:04

Még annyit, hogy Imrebá-nak szólítanak nemcsak itt.
A blog.hu jóvoltából a saját keresztnevemen is sikerült megjelennem.
Vállalja fel inkább ön is bátran magát.
Üdv:

huKKK/Imrebá

zriff 2015.12.31. 14:38:46

@A biztos utas: A bluegrasskedvelő ahogy nézem csak a hukkk nevű troll más néven, a másik nevei valószínűleg a leendőükapa, meg a the fool hath said in his heart there is no god.

zriff 2015.12.31. 14:43:07

@huKKK: Keress rá a googleben hogy jesus osiris dionysus, vagy alexandrian gnostic hellenistic jews jesus osiris dionysus, osiris-dionysus, osiris/dionysus. Röviden az evangéliumok, jézus az alexandriai gnosztikus hellenisztikus zsidó filozófusok találmánya, utána jöttek az ireneaus félék és csináltak belőle dogmatikus térítő vallást, utána constantine hatalomra jutása után kezdett igazán terjedni a kereszténység, fokozatosan császári támogatással, röviden ennyi. A vallás és történelem blogon jobban lehet ezekről tudni magyarul, de ott van a vallásmozaik blog is szolgáltat érdekes információkat.
Meg itt van ez is: www.jesusneverexisted.com/
en.wikipedia.org/wiki/Osiris-Dionysus
en.wikipedia.org/wiki/The_Jesus_Mysteries

A biztos utas 2016.01.06. 13:35:01

@huKKK:

"Túlzás egy kisebbségi álláspontot (mármint a körülmetélést elítélendőnek tartók álláspontját) úgy beállítani mintha a vele szembenálló többség nem merné vállani azt arccal, névvel, élőben."

Először is: a körülmetélést a legtöbben elítélik. Ez onnan látszik, hogy nem csináltatják, ellenállnak a szülők. Normális anyukák érzik, hogy nem normális az, hogy elveszünk abból, amit a teremtő adott. Semmink nincs funkció nélkül, a fitymának is van 17 féle funkciója, ahogy a karunknak is van sok, azt se vágjuk le, csak akkor, amikor már annyira károsodott, hogy nem lehet használni sehogy.
A fityma lecsonkolása az urológusoknak se tetszik föltétlenül, pl utólag plasztikázni nehezebb, ha nincs ott az a bőr, amit a buta emberek "fölöslegesnek" tartanak.

És amúgy DE, a csonkítgatók soha nem vállalják magukat arccal, személyesen. SOHA!

"Nonszensz."

Az a nonszensz, aki a tényeket tagadja, az a nonszensz, aki sunyin megbújik és az, aki gyerekeket csonkít meg jelöl meg.

"Velem együtt nagyon sok eltérő világnézetű ember gond nélkül fel meri vállalni ezt a véleményt."

Élőben?

"Valójában nem is ismertem személyes/internetkommunikációkban olyan véleményt ami a fiúcsecsemők körülmetélését rossznak, elítélendőnek tartaná, kivéve azt a 3-4 főt, akikkel a v.e. blogban eszmecserét folytattam."

Nyilván ok nélkül léteznek RESTORE oldalak, nyilván a nocirc.org és a rengeteg hasonló oldal csak poénból jött létre. Nyilván a körülmetélést helyettesítő praktikák is csak azért terjednek, mert egy troll kisebbség szórakozik. Hogyne....

"Tudomásul veszem, hogy van pár olyan ember is mint Önök.
Nem állítom azt, hogy az Önök álláspontja azért helytelen, mert kisebbségi."

Mi a helytelen? Nem sok orvossal találkoztam eddig, aki azt mondaná, hogy műtsünk a műtét kedvéért. Ahogy a norvég orvosok se, a magyarok se szeretik az ilyesmit. Csak az olyan beteg emberek, akiknek ez a fétisük, mert vmi elmebeteg vallás megköveteli.

"Fura, hogy egy többségi álláspontot úgy próbálnak beállítani, mintha szégyellni, vagy félnivalója lenne azoknak akik eddig is felvállalták."

Mit? Fölvállalni gyerekek megjelölését, ami kockázatokkal jár?

"Félrevezető lehet, hogy a többség nem kampányol olyan aktívan, mozgalmi jelleggel az álláspontja elfogadtatásáért.
A reklám természetéből adódik, hogy az ismeretlent, ill. kevésbé ismert dolgokat nyomatják ezerrel.
Nyugodjon meg, nem olyan félénkek a magyar emberek, hogy ne mernének kiállni egy többségi vélemény mellett."

Ön nem áll ki és az önhöz hasonlóak a véleményük mellett élőben, soha. De meg is értem, emellett én se állnék ki.
Ezt trollkodásnak hívják amúgy.

"Névvel, arccal több évtizede félelem nélkül vállalom azt, hogy az univerzum, amelyben élünk Körülmetélt-centrikus.
Krisztus központú."

Aha.... hogyne....

És amikor Krisztus azt mondja, hogy a Mennybe menetelhez nem kell körülmetélkedni, azzal mi van? Benne van a Bibliában...

"Hogy emiatt az állításom miatt a másként gondolkodók trollnak tartanak-e, vagy más ejnyebejnyének, lelkük rajta."

Ez bizony trollság, tipikusan az.

Imrebá 2016.01.06. 17:29:47

@zriff:

Boldog új évet.
Értékelem az igyekezetét.
Nem ismeretlenek előttem ezek a források.
Sőt, az Ön által ajánlott források eredete sem ismeretlen számomra, ma is foglalkozom ilyesmivel, a szabadidőm függvényében.
Nem győztek meg, de ez nem azt jelenti, hogy önnek ne sikerülhetne.
Érdekel, mint minden kisebbségi vélemény, amit kultúráltan fogalmaznak meg.

Imrebá 2016.01.06. 17:47:54

@A biztos utas:

Erőt, egészséget.
Köszönöm, hogy ennyi időt, energiát szán erre a témára.
A türelme, kultúrált stílusa kirí a hétköznapi kommunikációs stílusokból.
Egyelőre ennyit mondanék, meg, hogy le a kalappal.

Ha igényli a személyes találkozást, attól sem zárkózom el, megoldható, ha találunk olyan alkalmas időpontot, helyet, ami önnek is megfelel.
Kicsit később több időt tudok szánni önre, akkor részletesebben szeretnék reagálni írásban.

huKKK 2016.01.06. 22:02:32

@A biztos utas:

"Ez bizony trollság, tipikusan az."

Dehogyis.
Egyezzünk meg abban, hogy a troll kifejezést eredetileg nem mi definiáltuk, nem a v.e.blog, nem én és nem is ön.
Jussunk közös nevezőre abban amiben tudunk.
Legyünk igazságosak, mondjunk együtt igazat.
Kérem, ha egyet tud érteni a következő kijelentéseimmel, mondja velem együtt hangosan:

A "troll" fogalom tőlem függetlenül jött létre, lett meghatározva.
Nem hat a "troll" kifejezés eredeti értelmezésére a fogalommal kapcsolatos elképzelésem, sem a véleményem, sem a világnézetem.
A "troll" az, aminek a fogalom megalkotói eredetileg meghatározták.
Ezért most félreteszem a fogalommal kapcsolatos eddigi nézeteimet és elolvasom, ha kell, újra és újra az eredeti definícióját, addig, amíg meg nem tanulom pontosan, szó szerint, úgy, ahogy le van írva itt:

hu.m.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Értelmezem, mit jelent a "tárgyhoz nem tartozó üzenet".

Tudomásul veszem, hogy pusztán az, ha valakinek a véleménye belőlem heves reakciót vált ki, vagy zavar engem, még nem nevezhető trollkodásnak a fenti definíció alapján, kivéve, ha a vélemény leírójának eleve a zavar keltése, eszmecsere ellehetetlenítése, heves reakciók kiváltása a célja.

Mivel nem vagyok a tökéletes tudás birtokában, amíg nem győződtem meg 100%-os bizonyossággal, hogy a nyilatkozó milyen motívumból, elgondolásból fogalmazta meg álláspontját, addig nem sütöm rá ezt a bélyeget.

Tehát pl. ha nekem határozott meggyőződésem van valamiről és ahhoz kitartóan ragaszkodom,
de ezzel nem szándékozom ellehetetleníteni az eszmecserét,
nem akarok zavart kelteni,
nem szeretnék heves reakciókat kiváltani másokból,
akkor nem vagyok troll,
még akkor sem, ha az eszmecsere a szándékom ellenére ellehetetlenülne,
zavar jönne létre,
heves reakciókat váltana ki a véleményem,

mivel nem az eszmecsere ellehetetlenítése miatt, nem zavarkeltés céljából és nem is heves reakciók kiváltása szándékával fogalmaztam meg álláspontomat.

Ez így elfogadható Önnek?

Imrebá 2016.01.07. 00:02:05

@A biztos utas:

"És amikor Krisztus azt mondja, hogy a Mennybe menetelhez nem kell körülmetélkedni, azzal mi van? Benne van a Bibliában..."

De mi ezzel a gond?
Kifogásolta a körülmetélkedést?
Nem.
Rossznak mondta?
Nem.
Szükségtelennek?
Nem.
Szükségesnek?
Nem.
Akkor mi az amit mondott ezzel?
Azt, hogy a mennybe menetelnek nem ez a feltétele.

Mondott olyat, hogy akit körülmetéltek az nem mehet emiatt a mennybe?
Nem.
Utalt arra, hogy József és Mária kárt okoztak neki azzal, hogy körülmetéltették?
Nem.

Ön szerint Krisztusnak ez a kijelentése értelmezhető/alkalmazható körülmetélkedés elleni érvelésként/hivatkozásként/felszólításként?

"
"Névvel, arccal több évtizede félelem nélkül vállalom azt, hogy az univerzum, amelyben élünk Körülmetélt-centrikus.
Krisztus központú."

Aha.... hogyne...."

Így van.
Ön szerint mi ebben a pontatlan megfogalmazás, vagy mi ebben a felvállalhatatlan?
Rosszat mondtam, tettem, eltévesztettem valamit, vagy talán mondtam olyasmit amiért tartanom kéne a józan gondolkodású emberektől?

"Ön nem áll ki és az önhöz hasonlóak a véleményük mellett élőben, soha. "

Nézze, hiába sulykolja magába ezt, ettől még az emberek ki mernek állni a véleményükért.

Ha még Ön is ki mer állni bátran az igencsak ciki körülmetélés-ellenes álláspontjáért, miből gondolja, hogy kevésbé bátrak azok, akik nem ellenzik a körülmetélést?
El tudja képzelni, hogy Krisztus, az apostolok szégyell, vagy a Mester mai tanítványai szégyenkeznének a körülmetélés f

Komolyan úgy véli, hogy az Önnel való személyes találkozás a bátorságnak, hitelességnek, vagy az igazságnak a próbája?

Előreláthatólag január 10-ig Budapesten tartózkodom.

9-én szombaton 17:30-tól ráér?

Imrebá 2016.01.07. 00:12:59

Jav.:

f...
...elvállalása miatt?

Imrebá 2016.01.07. 00:34:37

@A biztos utas:

"Ez onnan látszik, hogy nem csináltatják, ellenállnak a szülők. "

Azért, mert valamit nem csináltatnak, azt jelentené, hogy ellenállnak, elítélik?
Erre a következtetésre jutott?

"Először is: a körülmetélést a legtöbben elítélik. "

Ön szerint számszerűleg hány fő lehet aki elítéli és hány nem ítéli el ma a Földön a körülmetélkedést?
Indokolja is meg, Ön szerint miért annyi amennyi!

A biztos utas 2016.01.08. 16:25:15

@Imrebá:
1. ez a modoroskodás önmagában a trollkodás része.
2. nem érdekel, mi van a "világban", engem az érdekel, hogy itt, ebben az égövben mi szükség van (semmi) gyerekeket megjelölni-csonkolni.
3. Azokban az országokban, ahol nem valamilyen hitvány vallás teszi kötelezővé, egyre csökken a gyermekek megcsonkítása. Az "egészségügyi" célú rutinszerű körülmetélés az USA-ban nagyon lecsökken, egyre inkább. (WHO oldalát tessenek megnézni a témában, ha kétség támad.)
4. az, hogy Magyarországon a körülmetélést - nagyon helyesen - idegenkedve fogadják a szülők, mint beavatkozást, ténynek tartom és nem tartom értelmét, hogy magukból hülyét csináló netes trollokkal vitassam meg a többi teljesen egyértelmű dologgal együtt

5. nem a körülmetélés ellen kampányolni ciki, hanem te vagy ciki kishaver, de nem kicsit.
Na szóval, élőben lehet beszólogatni, te kis CIKI. Ha tényleg mered.

A biztos utas 2016.01.08. 16:27:03

@huKKK: Zárjuk ezt le azzal, hogy aki nem troll, az nem csinál úgy, mintha fogyatékos lenne, nem adja az értetlent és nem modoroskodik ennyit, amennyi 2016-ban már kabaré-kategória....

huKKK 2016.02.20. 06:21:32

@A biztos utas:

Szerintem akkor érdemes lezárni, ha már legalább önmaga előtt beismeri, hogy konkrét adatokkal, számokkal nem tudja alátámasztani állítását.
Az öblös duma és a mellébeszélés helyett az őszinteséget javasolnám önnek.
Higgye el, megéri.
Legalább magát ne csapja be.
Adjon az Isten.
Szebb jövőt magának is, meg nekem is.

A biztos utas 2016.02.24. 14:07:25

@huKKK: Arra a lezárásra hiába várunk. Vagy nyilvánosan majd elismeri, hogy milyen ostoba volt? Ne vicceljünk.
Az "öblös duma" nem egészen értem, miről szól. Kérem, fejtse ki. A mellébeszélést meg kikérem magamnak.
Amúgy őszinte vagyok, azért is vállalom minden szavamat élőben is. És ön? Ön becsapja saját magát?

A biztos utas 2016.02.24. 14:07:25

@huKKK: Arra a lezárásra hiába várunk. Vagy nyilvánosan majd elismeri, hogy milyen ostoba volt? Ne vicceljünk.
Az "öblös duma" nem egészen értem, miről szól. Kérem, fejtse ki. A mellébeszélést meg kikérem magamnak.
Amúgy őszinte vagyok, azért is vállalom minden szavamat élőben is. És ön? Ön becsapja saját magát?

huKKK 2016.02.25. 22:41:20

@A biztos utas:

Ön mindent kétszer mond/ír?

"Ön becsapja saját magát? "

Nem.

"Amúgy őszinte vagyok, azért is vállalom minden szavamat élőben is."

Nem láttam még élőben. Annyit tudok Önről, hogy kitért az elől a személyes találkozó elől, amit ajánlottam.
Mi nem volt megfelelelő?
A hely, vagy az időpont?

"A mellébeszélést meg kikérem magamnak."

Ajánlottam helyszínt, időpontot:
"Előreláthatólag január 10-ig Budapesten tartózkodom.

9-én szombaton 17:30-tól ráér?" ( @Imrebá: )

Ön kitért a válasz elől.
Mellébeszélt, illetve minden másról, csak ne kelljen találkoznia velem.

27-én, most szombaton a Petőfi csarnokban leszek 08-tól- 08:30-ig.
Megfelel Önnek?

Ha nem jó, és egyéb javaslattal sem hajlandó előállni, fel kell tételeznem, hogy megpróbál kitérni a személyes találkozó elől.
Mellébeszélésként értelmezek minden olyan mondatot Öntől, amiben nem ad konkrét időpontot, helyet.
Mikor és hol? Én már adtam egy nekem megfelelő időpontot, helyszínt.
Mire vár, tapsra?

huKKK 2016.02.25. 22:45:59

Ha csak márciusban ér rá, kérem jelezze.
Biztosan találunk megoldást.

A biztos utas 2016.03.01. 17:55:32

@huKKK: Kinek kellene jeleznem? Hány felhasználónéven van ön itt jelen? :D
Amint Magyarországon fogok járni, azonnal jelzek, addig döntse el, melyik identitása a valós, legalább élőben...

huKKK 2016.03.03. 22:57:00

@A biztos utas:

"Hány felhasználónéven van ön itt jelen? "

Irreleváns.
Mellébeszél, Ön is tudja.

"Amint Magyarországon fogok járni, azonnal jelzek, addig döntse el, melyik identitása a valós, legalább élőben... "

Nem haragszik meg ugye, ha bátorkodom visszakérdezni?
"A biztos utas" az Ön valós identitása?
Eldöntötte, hogy ez Ön, legalább élőben?
Engem a civil életben is Imrebának szólítanak.
Az egyéb nicknevek létrehozását pedig a blog.hu biztosítja külön regisztráció nélkül. Ha Ön kíván élni ezzel a lehetőséggel, szíve joga, tőlem 7 milliárd nicknéven is kommunikálhat, ha kedve tartja.
Ságvárit sem nézem le azért, mert 36 néven írt.

Önről még a valós keresztnevét sem tudom.
Ön viszont tudja az enyémet tehát az érvelése sem állja meg a helyét
Miről beszélünk?
Miért nem meri magát vállalni így, ország-világ előtt?

Bátorság!

Üdv:
Imrebá/huKKK/+- 7 milliárd nicknév

...döntse el...

A biztos utas 2016.04.24. 00:58:53

@huKKK: Ez nagyon izzadtságszagú, haver.
Szerintem ne erőltesd tovább. A magadfajta élőben szokta a legjobban égetni magát. Javaslom, kíméld meg magad ettől és vonulj vissza szépen, jobban jársz. Még a végén valami nagy fájdalom ér. Nem ér annyit a sok hülyeség, amit itt összehordasz.
süti beállítások módosítása